sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Terveiset futisviikolta!

Tämä viikko on pyhitetty jalkapallolle kuten otsikosta käy ilmi. Täällä on pelattu Mestareiden liigaa tiistaina ja tänään on Valencian pienemmän joukkueen Levanten vuoro kohdata FC Barcelona La Ligassa. Tietysti hommasin liput sinne!
Tiistaina Valencian vieraaksi tuli Bayern. Täällä odotukset olivat korkealla ennen peliä ja vaikka jo ennen peliä oli selvillä, että molemmat joukkueet menevät jatkoon niin silti ainakin kotijoukkue pelasi täysillä. Bayernilta odotin paljon enemmän. Jos joukkue ei tuosta enempää saa irti itsestään niin noutaja tulee aika nopeasti isoja poikia vastaan tosipeleissä. Ja pelihän päättyi siis 1-1.


Bayernin bussi saapuu stadionille:






































Kotijoukkueen fanikatsomoa:



























Kokous :D En yhtään ihmettele että Howard Webb on yksi tämän hetken arvostetuimmista tuomareista. Saa respectit jo pelkällä olemuksellaan :)




























Keskiviikkona käytiin yhdessä todella hyvässä jäätelöbaarissa. Kävisin useamminkin, mutta se on ihan törkeän kallis. Sieltä saa italialaista itsetehtyä jäätelöä plus muita herkkuja.




























Pistaasijäätelö on ihan parhautta:







































Jäätelöstä tuli kylmä, joten piti ottaa lämmikettä. Oikealla kuuma suklaa kookospähkinällä ja kermavaahdolla. Vasemmalla jokin erikoiskahvi jossa oli sellaista supermakeaa suklaamönjää pohjalla. Täällähän ei tunneta samalla tavalla kuumaa maitokaakaota kuin Suomessa. Täällä tilataan "chocolate caliente" eli kuumaa suklaata. Lähinnä siitä tulee mieleen vähän löysä suklaakiisseli. Hyvää se on :)





























Ai niin. On ihan pakko laittaa kuva tästä poliisin menopelistä! Aina kun näen tuon niin nauran sisäisesti ihan reilusti :D Oikeesti, miettikää jos Suomessa poliisilla olisi tuollaisia. Kaikki nauraisi niille varmaan päin naamaa. Täällä pikkukaduilla ne on varmasti tosi käytännöllisiä, mutta onhan toi oikeesti ihan törkeän koominen :D




























Poliisista tulikin mieleen että vaikka täällä on vähän sellainen hurlumhei meininki, niin turvallisuus otetaaan täällä sitten ihan tosissaan.  Kaupungilla on poliiseja aivan älyttömästi. En valehtele ainakaan paljoa jos väitän että tässä kaupungissa on yhtä paljon poliiseja kuin koko Suomessa. No ehkä vähän liioittelen, mutta en paljoa :) Myös rautatieasemilla tehdään turvatarkastus ennen kuin pääsee junalaiturille. Taitaa olla Madridin pommi-iskut vielä hyvässä muistissa. Aina jos täällä on mielenosoitus tai muu tapahtuma niin poliisikopteri pörrää yläpuolella. Tiistainakin stadionin ympärillä pörräsi kopteri ja ratsupoliiseja oli joka kulmalla. Stadionilla tuli poliisin tiedotteet Bayernin faneille saksaksi. 
Täällä on ihan turvallinen fiilis kävellä kaupungilla keskellä yötäkin kun tietää että poliisi ei ole kaukana. Tosin kun olen katsonut uutiskuvia kuinka mielenosoituksissa sivulliset saa ihan kunnolla pamppua, niin en tiedä haluanko olla heidän kanssa missään tekemisissä :D Täällä oli myös vähän aiemmin kunnon skandaali kun youtubessa levisi video, jossa partiossa oleva poliisikaksikko veti tanssia poliisiautossa. Yritän kaivaa sen linkin jostain tähän...Ha haa löytyi!
http://www.youtube.com/watch?v=D7JRah8_gyM

Näköjään tuo ei toimi suorana linkkinä, mutta copypastella saa näkyviin. (Olen itse niin käsi näissä hommissa etten osaa tuolle muuta tehdä)

Täällä on tänään sunnuntaina (pelin lisäksi) mielenkiintoinen päivä. Kataloniassa järjestetään ennenaikaiset parlamentti(?) vaalit. Jos Katalonian itsenäisyyttä ajava puolue voittaa, niin se tarkoittaa todennäköisesti sitä että Kataloniassa on kohta kansanäänestys itsenäisyydestä. Tässä tilanteessa on ihan todennäköistä että katalaanit käyttäisivät tilanteen hyväksi ja äänestäisivät itsenäisyyden puolesta. Siitähän soppa sitten taas syntyisi. Mutta ei mennä asioiden edelle.

Laitan tähän loppuun vielä kuvan kauppahallin edustalta kun puissa on niin nätti ruska :)







































Palaan asiaan varmaan ensi viikonloppuna. Lauantaina menemme "world economy" ryhmän kanssa vierailulle oliiviöljytehtaalle, niin onpahan sitten taas ainakin jotain kerrottavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti