torstai 8. marraskuuta 2012

Hola taas!

Jälleen on yksi kiireistäkin kiireisempi viikko takana. Kokeet ja esitelmä ovat takana päin joten nyt on aikaa ottaa vähän rennommin. Ensi viikolla meidän täytyy pitää espanjantunnilla esitelmä Suomesta (tietenkin espanjaksi), mutta se ei onneksi vaadi hirveästi valmisteluita. Tungen vaan tavalliseen tapaani power pointin täyteen hienoja kuvia :D Asiasta kukkaruukkuun: ne laivat on vihdoinkin viime viikolla saatu irti sieltä rannalta! Sanoisin että asiassa on toimittu espanjalaisella tehokkuudella.

Viimeisen viikon kohokohta oli tietysti matka Madridiin ja Oviedoon. Onneksi kävin ennen matkaa shoppailemassa lämpimiä vaatteita, oli sen verran kylmät ilmat sisämaassa ja pohjoisessa. Täällä välimeren rannalla oli sitten tietenkin sunnuntaina melkein 30 lämmintä ja porukka makoili rannalla. Nyt täällä on reilu 10 lämmintä ja sataa. Onneksi sain tänään patterin huoneeseeni, muuten olisin saanut kohta varmaan jonkun kuolemantaudin tästä kosteudesta.

Mutta siis viime torstaina lähdimme bussilla aikaisin aamulla Madridiin, jossa meillä oli aikaa harmillisesti vain yksi päivä. Tykkäsin kovasti kaupungista. Mitä sitä nyt kerkesi näkemään. Nämä Espanjan suurimmat kaupungit ovat kaikki aivan erilaisia. Madrid oli minusta jotenkin jäykempi kuin Barcelona ja Valencia ja aristokraattisen näköinen.Vaikea selittää...Täytyy joskus käydä paremmalla ajalla ja ehdottomasti keväällä tai alkusyksystä. Muuten on liian kuuma, tai liian kylmä!


Retiro-puistosta:







































Retiron lasipalatsi:








































Puistossa oli vaikka minkä sorttisia esiintyjiä ja taiteilijoita:



























Jostain syystä en jaksanut hirveästi kuvailla Madridissa. Tässä kuva joltain kuuluisalta aukiolta jonka nimeä en muista :D







































Perjantaina lähdimme ajelemaan kohti Oviedoa. Heti Madridin pohjoispuolella oli pieniä vuoria ja sen jälkeen alkoi tällainen paikallinen Pohjanmaa:









Pohjanmaan jälkeen alkoi näkyä hienoja vuoria. Tajusin ottaa muutaman kuvan bussin ikkunasta:































Oviedo on ihan ok pikkukaupunki Asturiasin maakunnassa. Muuten kaupunki on yhtä ruma kuin Lappeenranta 70-luvun talohirviöineen, mutta vanha kaupunki on tosi mukava:



























































































Lauantaina kävimme Oviedon pohjoispuolella Covadongassa, jossa on kuuluisa basilika ja sellainen vuoren rinteeseen rakennettu luola, jossa on alttari. Harmi ettei sää suosinut :(


Basilika:









































Rinneluola-alttaritsydeemi:









































Tuossa talossa käytiin ottamassa lämmikettä:










































Läheisestä Cangas de Onisin pikkukaupungista löytyi aivan vahingossa tällainen hieno silta:
 







Sella joen vesi on aivan mielettömän kirkasta. Ei uskoisi että tässä on vettä alla melkein metri:



























Jotenkin päädyin myös kameran väärälle puolelle :)









Lauantai-iltana oli Oviedon Palacio de  Congresos Calatravassa kaikille kaupunkiin saapuneille ESN matkalaisille coctailjuhlat :D Jos tämä futuristinen möhkäle näyttää tutulta, niin se johtuu siitä että arkkitehti on sama kun Valencian tieteiden ja taiteiden kaupungilla. Ekaa kertaa elämässä olin juhlissa jossa tarjoilijat viipottivat mustat housut ja valkeat paidat päällä tarjottimineen tarjoamassa juomia ja pikkupurtavaa. Oli ihan jees :D


Möhkäle ulkoa:






























Ja sisältä:








































Kaikille kouluille oli lisäksi pari tällaista pöytää varattu, joista sai noukkia pientä purtavaa. Oli muuten törkeän hyviä!































Sunnuntaina oli matkan viimeinen päivä ja kävimme melomassa Sella joella sellaisen kevyen 16 km:n lenkin. Olin seuraavana päivänä aivan jumissa!

Seksikkäät leidit valmiina koitokseen... En tosin melonut hänen kanssaan, vaan yhden panamalaisen miehen kanssa.






























Melkein puolimatkassa oli lounastauko:
































































Melonnan jälkeen jaksoi hyvin istua 12 tuntia bussissa takaisin Valenciaan. Tykkäsin Asturiasista kovasti kun se oli niin vihreä ja vuoristoinen alue. Jos joku harkitsee Pohjois-Espanjassa matkustamista niin voin suositella Asturiasia lämpimästi.

Tällainen reissu tällä kertaa. Terveisiä kaikille sinne kotisuomeen ja jos alkaa pimeä kyrsimään, niin täällä on paljon tilaa matkalaisille :)

4 kommenttia:

  1. Hienoi kuvei taas! On siellä varmaan joka puolella paljon nähtävää, erilaista kuitenkin kuin täällä koto-Suomessa. Meillepä tuli tänään yx mies taloon ja jää kuulemma viikoksi - Elmo nimittäin. Ihan on ennallaan, selkä pikkusen levinnyt. Yritän pitää kurissa, nimittäin lellittelyt.
    Terkkuja täältä syksyisestä pienestä pakkaskelistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Joo oon kuullu että herra on hieman pyöristynyt. Pari kolme kiloa tartteis nipistää pois. Elmo itse on varmaan toista mieltä :D

      Poista
  2. mikä helkkari on tuo talo tuolla kallion sisällä?? ja ihanan näköstä muutenkin, haluun kans melomaan! :)

    VastaaPoista