tiistai 30. lokakuuta 2012

Kuveja :)

Laittelen nyt näitä lupaamiani kuvia illan ratoksi.

Unohdin silloin aikaisemmin mainita "Fiesta" -kirjoituksessa, että samaan aikaan muiden juhlien kanssa täällä vietettiin ystävänpäivää. Täällä ystävänpäiväperinteisiin kuuluu, että perheen miehet ostavat läheisilleen naisille sellaisia marsipaanipalleroita. Ne on ihan ok, paitsi että niissä on liian alhainen suklaapitoisuus! On niillä virallinenkin nimi jota en tietenkään tähän hätään muista :)
Minä sain tällaisia isäntäväeltäni:





























Sitten muutama pakollinen kasvikuva :D Täällä alueella kasvaa paljon kaikenlaisia sitrushedelmiä. Ihan kaupungin keskustassakin on sitruunapuita koristeena. Näihin aikoihin alkaa ilmeisesti sadonkorjuu, kun kauppoihin on ilmestynyt vaikka mitä sesonkihedelmiä. Tää on kuitenkin joku muu kun sitruuna:










































Kauppahallissa on myös paljon meille suomalaisille tuttuja sieniä myynnissä. Esim. kanttarelleja, mustia torvisieniä, suppiksia ja herkkutatteja. Täällä ne vaan maksavat mansikoita!

Täällä on puistoissa paljon puita joissa on tällaisia kämmenen kokoisia kukkia. Ne on kukkineet kesästä asti eikä loppua näy:












Sitten täältä löytyy myös tällaisia latvukseltaan rintamamiestalon kokoisia puita. Ne on kuulemma istutettu 500 vuotta sitten.  Kovasti näyttävät vieläkin kasvavan. Koko puuta ei saa kuvaan millään ellei kuvaa kilometrin päästä :) Ja niin kuin kuvasta näkyy, niin bensa on täällä tulotasoon nähden huomattavasti kalliimpaa kun Suomessa.































Sitten muutama iltakuva tästä kulmilta:




















































































































Ihan miun näkönen parveke!















































































Tässä kulmilla hengailee myös tällainen kovaääninen jengi. Ne viettää aina aamupäivän tuossa tietyssä kohtaa hirveä meteli päällä. En tiedä minkä sortin papukaijoja nuo ovat, mutta ne ovat sellaisia närhen kokoisia:































Ja taas ruoka-asioihin... Tässä perusespanjalainen aamupala: maitokahvi ja churroja!






























Tässä puolestaan paikallinen erikoisuus Horchata tai paikallisella kielellä Orxata. Se on tehty pähkinöistä ja mausteena on ainakin kanelia. Maitoa siinä ei ole yhtään, vaikka siltä näyttääkin. Horchatan kanssa dipataan taustalla näkyviä Farton-pötköjä:




























Tässä on sitten italian herkkua, sipulifoccaccia-leipää. Niin hyvää, niin hyvää. Paha homma tuossa on, että sitä saa kulman takaa ja on melko edullista. Siitä kertyy kevyesti muutama lisäkilo :D




























Tässä näitä kuvia nyt sitten oli. Pahoittelut allekirjoittaneen kirjallisesta annista tällä kertaa. Aivoissa ei jaksa enää näin illalla liikkua mitään järkevämpää. Tai sitten minun aivot on vaan jäässä, kun tänne iski eilen ihan järjetön kylmyys. Ulkona on yöllä kymmenen astetta ja meillä sisällä on reilusti alle parikymmentä. Siihen kun lisää vielä kivilattiat ja seinät sekä korkean ilmankosteuden niin johan on mukavaa :( Onneksi minulla on todella paksu peitto ja kun vielä laittaa pitkät lököhousut ja sukat yöksi niin pärjää kyllä. Ainakin toistaiseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti