lauantai 27. lokakuuta 2012

Barcelonan reissu, vai käytiinköhän sittenkin Irlannissa?

Hola todos!

Taas on aika päivitellä kuulumisia pitkästä aikaa. Mikko lähti juuri äsken junalla taas Barcelonaan ja sieltä Suomeen.
Viime viikolla oli siis vaikka mitä äksöniä. Kohokohta oli tietysti Barcelonan reissu. Mentiin sinne junalla maanantaina. Tähän väliin täytyy sanoa, että junat ovat suhteellisen kalliita täällä Espanjassa, eikä opiskelija-alennuksia ole. 
Meidän hotelli oli aivan Ramblan lähellä ja aivan vieressä oli myös useita irkkubaareja. Samantien kun päästiin metrosta ulos Ramblalla, niin ruvettiin ihmettelemään miten siellä oli niin paljon irlantilaisia. Ajattelin, että ne on tulleet katsomaan peliä niin kuin mekin, mutta kun Barcan vastustajajoukkue Celtic oli Skotlannista niin ei sekään oikein täsmännyt. Noh, myöhemmin selvisi, että irlantilaiset kannustavat juurikin Celticiä historiallisista ja uskonnollisista syistä. En jaksa selittää niistä nyt sen enempää. Täytyy kyllä sanoa, että se kansa osaa juoda olutta ja juhlia :) Valehtelematta kaupungissa oli irlantilaisia tuhansia (koska olivat ostaneet koko piippuhyllyn Camp Noulta loppuun) Jos joku tietää Barcelonan keskustassa Placa Catalunyan aukion, niin se oli pelipäivänä täynnä irkkuja juomassa pussikaljaa ja laulamassa kansanlauluja. Mutta se irlantilaisista :)

Ensimmäisenä iltana pörräiltiin vaan ympäriinsä ja käytiin mm. katedraalissa, jossa oli juuri jokin enkelikuoro laulamassa. Oli pakko jäädä kuuntelemaan kun vetivät niin hyvin! Siis todella kauniisti.








































Katedraalin uskonnollis/kulttuurilliselämyksen jälkeen päästiin todistamaan vähän toisen näköistä kokoontumista. Kaupungin hallintorakennusten edessä oli mielenosoitus, jossa käsittääkseni vastustettiin palveluiden yksityistämistä. Mielenosoitus ei ollut mikään kovinkaan iso ainakaan tämän maan mittapuun mukaan, mutta kyllä niistä ääntä lähti!

Mielenosoittajia saapumassa paikalle:




























Poliisi vahtii:









































Seuraavana päivänä vierailin Gaudin suunnittelemassa Casa Milassa (La Pedrera) Mikon koisiessa hotellilla.
Se oli Gaudin rakennelmista ainut jossa en ollut vielä käynyt. Tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä. Kyllä se äijä on osannut suunnitella vaikka mitä yksityiskohtia!

Tämän kerroksen katon suunnittelussa Gaudi on ottanut mallia liskon selkärangasta, vai olikohan se käärmeen :D








































Lattialla oli peili :)








































Pari kuvaa katolta:
























Matkan kohokohta oli tietysti Mestareiden liigan peli. Oli vähän jännät paikat viimeiselle minuutille asti. Kieltämättä vähän ketutti katsoa kun toinen joukkue puolusti yhdeksällä pelaajalla, mutta minkäs teet kun toinen joukkue on vaan niin ylivoimainen.




























Meillä kävi pelilippujen kanssa ihan hyvä tuuri. Mikko oli ostanut liput monta viikkoa sitten Barcan netin kautta. Lippuja ostaessa oli kuitenkin joku ongelma ja lipunosto keskeytyi ennen maksua. Noh, Mikko osti sitten myöhemmin liput toisesta katsomosta. Ei mitään ongelmia. 
Näitä kahta lippua stadionilla lunastaessa saatiin sitten neljä lippua! Selitettiin lippuluukun naiselle, että ei me olla maksettu kun kahdesta lipusta. Mikko soitti vielä varmuuden vuoksi Luottokuntaan, josta varmistivat että veloitus on tehty ainoastaan kahdesta lipusta. Lippuluukun nainen sanoi että lippuja ei voi enää palauttaa kun ne on kerran tulostettu. Kiitti meitä rehellisyydestä ja sanoi että myykää liput kadulla! Olisihan minulla ollut kavereita joille liput olisivat kelvanneet, mutta kolmessa tunnissa on vähän paha ehtiä Valenciasta Barcelonaan. Yritettiin myydä lippuja ennen peliä, mutta eivät ne kelvanneet kenellekään kun olivat liian kalliit, vaikka oltaisiin oltu valmiita myymään paljon halvemmalla kun virallinen hinta on.

Ennen pelin alkua stadionilla oli paljon ulkomaalaista porukkaa tulossa peliin, joilla ei vielä ollut lippuja. Yksikin ryhmä, jossa oli puolen tusinaa irkkua itki että mitäs tehdään kun halvimmat liput on loppuunmyyty, eikä huvittaisi pistää muutamaa kymppiä lisää kiinni parempiin paikkoihin.
Anteeksi nyt vaan, mutta kuinka h***tin tyhmä voi olla! Ensinnäkin ne liput voi ostaa helposti etukäteen netistä, jolloin saa sellaiset paikat kuin haluaa ja tietää että on liput vaikka stadion olisi loppuunmyyty. Toisekseen, jos ostat matkan Barcelonaan joka on hemmetin kallis kaupunki muutenkin turistille, niin sillä muutamalla kympillä ei ole mitään merkitystä siinä konkurssissa. Aika monelle tuolla tuntui kuitenkin se peli olevan tärkein asia matkalla. En minä ainakaan osta yhtään futismatkaa olematta varma siitä että myös pääsen sinne peliin.

Tuosta Barcelonan kalleudesta tulikin mieleen, että olen käynyt kaupungissa nyt kolme kertaa ja täytyy todeta että siellä on todella vaikea löytää kunnollista ruokapaikkaa! Kertaakaan ei ole tullut sellaista fiilistä että olipas todella hyvää ruokaa ja sopivaan hintaan. Tällä viikolla olin jo aivan kyllästynyt maksamaan ylihintaa huonosta ruuasta ja pelin jälkeen sanoin Mikolle, että nyt mennään Hard Rock Café:en syömään. Ei tullut vastaväitteitä :D Vaikka syön täällä mieluummin pienissä yksityisissä ravintoloissa, niin tuo on kyllä ihan huippupaikka joka puolella maailmaa. Ekaa kertaa olin todella tyytyväinen Barcelonassa siihen mitä lautasella oli ja palvelu oli ystävällistä, niin kuin konseptiin kuuluu.
Muutenkin Barcelona on vähän "kolkko" paikka (älkää kivittäkö)! Siis kaupungissahan on älyttömästi nähtävää, siitä plussat. Kaupunki on kuitenkin espanjalaisen mittapuun mukaan todella kallis. Ihan Suomen hintatasoa. Verrataan nyt vaikka lasillista Cavaa: Barcelonassa Ramblan tuntumassa 7€, Valenciassa keskustassa turistipaikoilla 2,50€. Mielestäni myöskään paikalliset eivät jaksa välttämättä enää olla yhtä hymyä turisteille. Tämän huomasin yhdessä kuppilassa, kun tarjoilijalla meinasi palaa käämit minua ennen tilanneen turistiryhmän kanssa. Kun tuli minun vuoro ja ladoin tilauksen tiskiin nopeasti ja espanjaksi niin palvelu oli huomattavasti ystävällisempää. 
Nyt tässä vaiheessa joku mutisee, että pitää lähteä kauemmas turistipaikoilta! 
No, on käyty kauempana ja ties missä, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta hintaan eikä palvelun laatuun. Täällä Valenciassa ei ole mitään ongelmia. Palvelu on aina loistavaa, tai vähintään ystävällistä. Turistipaikoissakin saat mitä tilaat, eikä siitä vedetä kiskurihintoja. 
Jännä nähdä miten Madridisa homma sujuu...

Vaikka olen tässä puhunut kaupungista negatiiviseen sävyyn, niin fakta on kuitenkin se että sinne palataan vielä monta kertaa. Ainakin kattelemaan potkupalloa :D  Ja tietysti joulun alla kun lennän sieltä kotiin.


Laitan tähän loppuun vielä muutaman kuvan Barcelonasta:


















































































Tää oli ihan paras :D En tiedä mikä tässä oli ideana, mutta äijä, pyörä ja sateenvarjo olivat kaikki samaa sarjaa :D










































Ensi viikolla olisi vuorossa verbikoe (jee,jee) ja Madrid-Oviedo matka. Yritän vielä laitella lisää kuvia Valenciasta ennen sitä. Ainakin jos tää bloggeri ei räjähdä sitä ennen! On nimittäin tökkinyt tätä kirjoitellessa ihan kunnolla. Hasta Luego!

3 kommenttia:

  1. wouu hienoi kuvii! varsinki tuo katedraali näyttää mahtavalle :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia, on siellä hienoja paikkoja. Eiköhän tytöt lähetä joskus yhdessä reissuun.
    Barcelonan reissu oli kai myös onnistut, jalkapalloelämystä myöten.
    Ja näyttää uutta reissua pukkaavan. Muista opiskella myös :)
    Terkkuja appivanhemmilta!

    VastaaPoista
  3. Kotona ollaan!! Läpötilaero Valencian ja Helsingin välillä oli melkoinen +27C...-3C. Täytyy myöntää että hieman paleli! Barcelonaan kannattaa kyllä lähtee kattoo pelii uudestaankin, mut sitä ennen pitää huolella kartottaa kaupungista kunnon tapasravintolat.

    VastaaPoista