torstai 18. lokakuuta 2012

Matkasuunnitelmia

Nyt on taas hetki aikaa päivitellä kuulumisia :)

Tännekin on tullut syksy, tai joku sen tapainen. Päivisin on vielä lämmintä reilusti yli parikymmentä, mutta yöt alkavat olla melko vilakoita. Lehtipuut, paitsi tietysti palmut ovat ruvenneet pudottamaan lehtiään. Täällä ei kyllä ole mitään kaunista ruskaa, vaan syyslehdet ovat sellaisia ripulinruskeita. Sen yhden hurjan myrskypäivän lisäksi täällä on satanut kerran kunnolla ja pari kertaa tihutellut. Muuten aurinko on mollottanut mukavasti. Juuri yksi päivä kävellessäni aamulla bussipysäkille ajattelin, että miten mukavaa kun ei tarvitse kärsiä Suomen syksystä :) 
On täällä lämpimässä ilmastossa ja isossa kaupungissa asumisessa kuitenkin myös se toinen puoli. Kadut on täynnä kusta ja haju välillä sen mukainen. Suurin osa on koirien, mutta tietyissä paikoissa myös ihmisten. Käytännössä koko keskusta on asfalttia ja kiveä, niin eihän koirilla ole muuta mahdollisuutta kun ruikkia pitkin katuja. Muutenkin täällä on huomattavasti likaisempaa yleisillä paikoilla. Sama ongelma on tietysti kaikkialla suurissa kaupungeissa. Toinen huono puoli täällä on se, että ei pääse metsään! Tässä vaiheessa alkaa jo tuntua siltä, että olisi kiva päästä välillä johonkin maaseudulle. 
Täällä Valenciassa on kyllä verrattaen paljon viheralueita, joissa käyn kun pitää päästä johonkin vähän hiljaisempaan paikkaan. Viikonloppuna kävin pienessä Monforten puistossa, joka oli todella mukava. Siellä on paljon patsaita ja mukavia varjopaikkoja. 













































































Näyttääkö äippä tutulta?






































Täällä on puistoissa todella paljon kulkukissoja. Minusta ne näyttävät kuitenkin yllättävän hyväkuntoisilta. Kasvitieteellisessä puutarhassa kissoille oli tehty katettu ruokalava jossa oli todella isot lootat kissannappuloita ja iso astia puhdasta vettä. Eli ainakin joistain kulkukateista pidetään huolta :)





























Tässä kasvitieteellisen puutarhan kattiravintola :)



























Nyt sitten itse asiaan eli matkasuunnitelmiin. Mikko tulee tänne taas perjantaina viikoksi. Maanantaina lähdetään pariksi päiväksi Barcelonaan. Tiistaina käydään katsomassa Mestareiden liigaa Barca-Celtic. Liput maksoi mansikoita, mutta kerranhan sitä vaan eletään!
Marraskuun alussa vaihtareille järjestetään Madrid/Oviedo -matka johon ollaan muutaman kaverin kanssa ilmottauduttu. Kiva nähdä vähän miltä tämä maa näyttää pohjoisessa. Matkalla on kuulemma tarkoitus osallistua johonkin Guinnesin ennätystenkirja-tempaukseen, joka liittyy käsittääkseni siideriin. Mielenkiinnolla odotan!
Marraskuussa on aikomus käydä myöskin pienellä porukalla Granadassa viikonloppureissulla. Tällaisia siis on suunnitteilla. Marraskuusta tulee reissukuukausi, niin joulukuussa voikin sitten keskittyä pääsemään kursseista läpi :D 

Kaiken kaikkiaan aika on mennyt täällä aivan älyttömän nopeasti. Täällä ainoastaan syyslukukauden olevat vaihtarit paukkii pitkin mantuja reissaillen, kun kaikista tuntuu että aika loppuu kesken.

*Lisäys näin jälkikäteen: ei tuo ennätystenkirjatempaus liitykkään siideriin. Siiderimaistajaiset on erikseen ja ennätystenkirjatempaus liittyy kansallislaulun laulamiseen :)
  “Mayor número de nacionalidades distintas cantando simultáneamente un himno regional/nacional”





3 kommenttia:

  1. Heippa miniä rakas! Ehkä se kansallislaulu sujuu sit paremmin kun on ottanut muutaman siiderin :)
    Siippasi tuli just saunasta joten saat saunapuhtaana huostaasi.

    Mukavaa viikkoa teille molemmille! Ja reissuja sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo käytävä puistossa!! Hauskaa reissua sinne :)

    VastaaPoista
  3. Täällä ollaan!! Siis Valenciassa... Ensimmäiset tapakset on syöty ja lisää aion syödä. Cervezaa saatan myös ottaa palan painikkeeksi. Maanantaina lähdetään pyörähtää Barcelonassa ja tiistaina mennään Camp Noulle kattomaan potkupalloa.

    VastaaPoista