keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Fiesta!

Taas on viikon verran aikaa vierähtänyt ja havahduinkin viikonloppuna siihen miten nopeasti aika menee.  Nyt on siis suunnitteilla pari reissua lähiaikoina, mutta niistä kerron sitten kun niiden aika on :)

Kuten edellisellä kerralla kerroin, niin täällä vietettiin alkuviikosta Valencian alueen omaa juhlaa, mikä juontaa juurensa 1200-luvulle. Maanantain ja tiistain välisenä yönä täällä oli ISO ilotulitus. Se kesti vaivaiset 50 minuuttia! Pommitkin olivat vähän toista luokkaa kun Robbarin papatit. Ajattelin ensin että eihän tässä ole mitään järkeä että kaupunki ampuu taivaalle satoja tuhansia (siis varmaan oikeesti) euroja kun mihinkään muuhun ei ole varaa. Ilmeisesti totuus on kuitenkin se, että nuo paukut menevät pyrofirmojen pussista. Adrianin tietotoimisto tiesi kertoa, että firmat mainostavat tällä tavoin itseään kevättä varten jolloin täällä on viikon kestävä juhla Falles johon kaupunki ostaa pyrofirmoilta järjettömän määrän erilaisia pommituksia.

Eilen päivällä alueen lippu tuotiin saattueessa kaupungintalolle, jossa se nostettiin parvekkeelle. Jutun pointti on se, että lipun tangon täytyy olla koko ajan pystyssä. Vinossa kulmasssa pitäminen olisi epäkunnioittavaa lippua kohtaan.

Lippua aletaan nostaa:




































 
 
 
 
 
Valencian alueen hymnin soidessa paikallispoliisit tekivät kunniaa ja mellakkapoliisi vartioi:
 
 
 



































 
 
 
Lipunnoston jälkeen kaupungintalon aukiolla ammuttiin iso mascletà, eli älytön määrä papatteja ja pikkupaukkuja:
 


























 
Mascletàn pointti ei ole näyttävä tulitus vaan mahdollisimman kova ääni oikeassa rytmissä. Samassa rytmissä pomppivat myös minun tärykalvot ja olin aivan varma että ne poksahtavat pommituksen aikana. Kuulemma korvavauriot ovat hyvin tavallisia juhla-aikaan. Eli jos olet aikeissa tutustua espanjalaisiin pommijuhliin, niin ehdottomasti korvatulpat mukaan! Täällä ei mitkään EU:n desibelirajat paljon päde, jos sellaisia nyt on olemassakaan :D

Mitä enemmän savua, sen parempi:
 





































 
 
 
Ei käy kateeksi sitä joka tuon sotkun siivoaa:
























 
Pommituksen jälkeen oli parin tunnin tauko ja sitten oli vuorossa tanssiesitys. Siihen osallistui nuoria ja vanhoja useista eri tanssikouluista. Kaikki olivat pukeutuneet juhlan henkisesti ja tanssit olivat jotain vanhoja kansantansseja:
 













































 
Tanssittajana tietysti livebändi:


























 
 
Myöhemmin olisi vielä ollut jonkinlainen kulkue, mutta sitä en jaksanut jäädä seuraamaan. Olin aivan poikki kävelemisestä kun täällä oli taas reippaasti yli 30 lämmintä. Eli sellaset fiestat täällä. Mukavaa oli. Tällä kertaa minulla ei ole aikaa kirjoitella tämän enempää, mutta ensi viikolla laittelen taas uusia kuulumisia.

2 kommenttia:

  1. Kaks tyttöä maailmalla ja on kyllä niin erilaisia nämä kertomiset blogissa, vaikka samalla maapallolla ollaan :) mutta kovin eri kulttuureissa.Hienolta näyttää siellä ja varmasti paljon näkemistä.
    Minä lähden huomenna Pietariin työporukan kanssa, joten taas eri kulttuurit kohtaavat.
    Tänään oli ensimmäinen kansaivälinen tyttöjen päivä, joten mukavaa iltaa.
    Terkkuja meilt molemmilta!

    VastaaPoista
  2. Komiat fiestat ja pommit!! Innolla odottelen milainen fiesta on Camp Noulla tiistaina 23.10!!!

    VastaaPoista