tiistai 30. lokakuuta 2012

Kuveja :)

Laittelen nyt näitä lupaamiani kuvia illan ratoksi.

Unohdin silloin aikaisemmin mainita "Fiesta" -kirjoituksessa, että samaan aikaan muiden juhlien kanssa täällä vietettiin ystävänpäivää. Täällä ystävänpäiväperinteisiin kuuluu, että perheen miehet ostavat läheisilleen naisille sellaisia marsipaanipalleroita. Ne on ihan ok, paitsi että niissä on liian alhainen suklaapitoisuus! On niillä virallinenkin nimi jota en tietenkään tähän hätään muista :)
Minä sain tällaisia isäntäväeltäni:





























Sitten muutama pakollinen kasvikuva :D Täällä alueella kasvaa paljon kaikenlaisia sitrushedelmiä. Ihan kaupungin keskustassakin on sitruunapuita koristeena. Näihin aikoihin alkaa ilmeisesti sadonkorjuu, kun kauppoihin on ilmestynyt vaikka mitä sesonkihedelmiä. Tää on kuitenkin joku muu kun sitruuna:










































Kauppahallissa on myös paljon meille suomalaisille tuttuja sieniä myynnissä. Esim. kanttarelleja, mustia torvisieniä, suppiksia ja herkkutatteja. Täällä ne vaan maksavat mansikoita!

Täällä on puistoissa paljon puita joissa on tällaisia kämmenen kokoisia kukkia. Ne on kukkineet kesästä asti eikä loppua näy:












Sitten täältä löytyy myös tällaisia latvukseltaan rintamamiestalon kokoisia puita. Ne on kuulemma istutettu 500 vuotta sitten.  Kovasti näyttävät vieläkin kasvavan. Koko puuta ei saa kuvaan millään ellei kuvaa kilometrin päästä :) Ja niin kuin kuvasta näkyy, niin bensa on täällä tulotasoon nähden huomattavasti kalliimpaa kun Suomessa.































Sitten muutama iltakuva tästä kulmilta:




















































































































Ihan miun näkönen parveke!















































































Tässä kulmilla hengailee myös tällainen kovaääninen jengi. Ne viettää aina aamupäivän tuossa tietyssä kohtaa hirveä meteli päällä. En tiedä minkä sortin papukaijoja nuo ovat, mutta ne ovat sellaisia närhen kokoisia:































Ja taas ruoka-asioihin... Tässä perusespanjalainen aamupala: maitokahvi ja churroja!






























Tässä puolestaan paikallinen erikoisuus Horchata tai paikallisella kielellä Orxata. Se on tehty pähkinöistä ja mausteena on ainakin kanelia. Maitoa siinä ei ole yhtään, vaikka siltä näyttääkin. Horchatan kanssa dipataan taustalla näkyviä Farton-pötköjä:




























Tässä on sitten italian herkkua, sipulifoccaccia-leipää. Niin hyvää, niin hyvää. Paha homma tuossa on, että sitä saa kulman takaa ja on melko edullista. Siitä kertyy kevyesti muutama lisäkilo :D




























Tässä näitä kuvia nyt sitten oli. Pahoittelut allekirjoittaneen kirjallisesta annista tällä kertaa. Aivoissa ei jaksa enää näin illalla liikkua mitään järkevämpää. Tai sitten minun aivot on vaan jäässä, kun tänne iski eilen ihan järjetön kylmyys. Ulkona on yöllä kymmenen astetta ja meillä sisällä on reilusti alle parikymmentä. Siihen kun lisää vielä kivilattiat ja seinät sekä korkean ilmankosteuden niin johan on mukavaa :( Onneksi minulla on todella paksu peitto ja kun vielä laittaa pitkät lököhousut ja sukat yöksi niin pärjää kyllä. Ainakin toistaiseksi.




lauantai 27. lokakuuta 2012

Barcelonan reissu, vai käytiinköhän sittenkin Irlannissa?

Hola todos!

Taas on aika päivitellä kuulumisia pitkästä aikaa. Mikko lähti juuri äsken junalla taas Barcelonaan ja sieltä Suomeen.
Viime viikolla oli siis vaikka mitä äksöniä. Kohokohta oli tietysti Barcelonan reissu. Mentiin sinne junalla maanantaina. Tähän väliin täytyy sanoa, että junat ovat suhteellisen kalliita täällä Espanjassa, eikä opiskelija-alennuksia ole. 
Meidän hotelli oli aivan Ramblan lähellä ja aivan vieressä oli myös useita irkkubaareja. Samantien kun päästiin metrosta ulos Ramblalla, niin ruvettiin ihmettelemään miten siellä oli niin paljon irlantilaisia. Ajattelin, että ne on tulleet katsomaan peliä niin kuin mekin, mutta kun Barcan vastustajajoukkue Celtic oli Skotlannista niin ei sekään oikein täsmännyt. Noh, myöhemmin selvisi, että irlantilaiset kannustavat juurikin Celticiä historiallisista ja uskonnollisista syistä. En jaksa selittää niistä nyt sen enempää. Täytyy kyllä sanoa, että se kansa osaa juoda olutta ja juhlia :) Valehtelematta kaupungissa oli irlantilaisia tuhansia (koska olivat ostaneet koko piippuhyllyn Camp Noulta loppuun) Jos joku tietää Barcelonan keskustassa Placa Catalunyan aukion, niin se oli pelipäivänä täynnä irkkuja juomassa pussikaljaa ja laulamassa kansanlauluja. Mutta se irlantilaisista :)

Ensimmäisenä iltana pörräiltiin vaan ympäriinsä ja käytiin mm. katedraalissa, jossa oli juuri jokin enkelikuoro laulamassa. Oli pakko jäädä kuuntelemaan kun vetivät niin hyvin! Siis todella kauniisti.








































Katedraalin uskonnollis/kulttuurilliselämyksen jälkeen päästiin todistamaan vähän toisen näköistä kokoontumista. Kaupungin hallintorakennusten edessä oli mielenosoitus, jossa käsittääkseni vastustettiin palveluiden yksityistämistä. Mielenosoitus ei ollut mikään kovinkaan iso ainakaan tämän maan mittapuun mukaan, mutta kyllä niistä ääntä lähti!

Mielenosoittajia saapumassa paikalle:




























Poliisi vahtii:









































Seuraavana päivänä vierailin Gaudin suunnittelemassa Casa Milassa (La Pedrera) Mikon koisiessa hotellilla.
Se oli Gaudin rakennelmista ainut jossa en ollut vielä käynyt. Tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä. Kyllä se äijä on osannut suunnitella vaikka mitä yksityiskohtia!

Tämän kerroksen katon suunnittelussa Gaudi on ottanut mallia liskon selkärangasta, vai olikohan se käärmeen :D








































Lattialla oli peili :)








































Pari kuvaa katolta:
























Matkan kohokohta oli tietysti Mestareiden liigan peli. Oli vähän jännät paikat viimeiselle minuutille asti. Kieltämättä vähän ketutti katsoa kun toinen joukkue puolusti yhdeksällä pelaajalla, mutta minkäs teet kun toinen joukkue on vaan niin ylivoimainen.




























Meillä kävi pelilippujen kanssa ihan hyvä tuuri. Mikko oli ostanut liput monta viikkoa sitten Barcan netin kautta. Lippuja ostaessa oli kuitenkin joku ongelma ja lipunosto keskeytyi ennen maksua. Noh, Mikko osti sitten myöhemmin liput toisesta katsomosta. Ei mitään ongelmia. 
Näitä kahta lippua stadionilla lunastaessa saatiin sitten neljä lippua! Selitettiin lippuluukun naiselle, että ei me olla maksettu kun kahdesta lipusta. Mikko soitti vielä varmuuden vuoksi Luottokuntaan, josta varmistivat että veloitus on tehty ainoastaan kahdesta lipusta. Lippuluukun nainen sanoi että lippuja ei voi enää palauttaa kun ne on kerran tulostettu. Kiitti meitä rehellisyydestä ja sanoi että myykää liput kadulla! Olisihan minulla ollut kavereita joille liput olisivat kelvanneet, mutta kolmessa tunnissa on vähän paha ehtiä Valenciasta Barcelonaan. Yritettiin myydä lippuja ennen peliä, mutta eivät ne kelvanneet kenellekään kun olivat liian kalliit, vaikka oltaisiin oltu valmiita myymään paljon halvemmalla kun virallinen hinta on.

Ennen pelin alkua stadionilla oli paljon ulkomaalaista porukkaa tulossa peliin, joilla ei vielä ollut lippuja. Yksikin ryhmä, jossa oli puolen tusinaa irkkua itki että mitäs tehdään kun halvimmat liput on loppuunmyyty, eikä huvittaisi pistää muutamaa kymppiä lisää kiinni parempiin paikkoihin.
Anteeksi nyt vaan, mutta kuinka h***tin tyhmä voi olla! Ensinnäkin ne liput voi ostaa helposti etukäteen netistä, jolloin saa sellaiset paikat kuin haluaa ja tietää että on liput vaikka stadion olisi loppuunmyyty. Toisekseen, jos ostat matkan Barcelonaan joka on hemmetin kallis kaupunki muutenkin turistille, niin sillä muutamalla kympillä ei ole mitään merkitystä siinä konkurssissa. Aika monelle tuolla tuntui kuitenkin se peli olevan tärkein asia matkalla. En minä ainakaan osta yhtään futismatkaa olematta varma siitä että myös pääsen sinne peliin.

Tuosta Barcelonan kalleudesta tulikin mieleen, että olen käynyt kaupungissa nyt kolme kertaa ja täytyy todeta että siellä on todella vaikea löytää kunnollista ruokapaikkaa! Kertaakaan ei ole tullut sellaista fiilistä että olipas todella hyvää ruokaa ja sopivaan hintaan. Tällä viikolla olin jo aivan kyllästynyt maksamaan ylihintaa huonosta ruuasta ja pelin jälkeen sanoin Mikolle, että nyt mennään Hard Rock Café:en syömään. Ei tullut vastaväitteitä :D Vaikka syön täällä mieluummin pienissä yksityisissä ravintoloissa, niin tuo on kyllä ihan huippupaikka joka puolella maailmaa. Ekaa kertaa olin todella tyytyväinen Barcelonassa siihen mitä lautasella oli ja palvelu oli ystävällistä, niin kuin konseptiin kuuluu.
Muutenkin Barcelona on vähän "kolkko" paikka (älkää kivittäkö)! Siis kaupungissahan on älyttömästi nähtävää, siitä plussat. Kaupunki on kuitenkin espanjalaisen mittapuun mukaan todella kallis. Ihan Suomen hintatasoa. Verrataan nyt vaikka lasillista Cavaa: Barcelonassa Ramblan tuntumassa 7€, Valenciassa keskustassa turistipaikoilla 2,50€. Mielestäni myöskään paikalliset eivät jaksa välttämättä enää olla yhtä hymyä turisteille. Tämän huomasin yhdessä kuppilassa, kun tarjoilijalla meinasi palaa käämit minua ennen tilanneen turistiryhmän kanssa. Kun tuli minun vuoro ja ladoin tilauksen tiskiin nopeasti ja espanjaksi niin palvelu oli huomattavasti ystävällisempää. 
Nyt tässä vaiheessa joku mutisee, että pitää lähteä kauemmas turistipaikoilta! 
No, on käyty kauempana ja ties missä, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta hintaan eikä palvelun laatuun. Täällä Valenciassa ei ole mitään ongelmia. Palvelu on aina loistavaa, tai vähintään ystävällistä. Turistipaikoissakin saat mitä tilaat, eikä siitä vedetä kiskurihintoja. 
Jännä nähdä miten Madridisa homma sujuu...

Vaikka olen tässä puhunut kaupungista negatiiviseen sävyyn, niin fakta on kuitenkin se että sinne palataan vielä monta kertaa. Ainakin kattelemaan potkupalloa :D  Ja tietysti joulun alla kun lennän sieltä kotiin.


Laitan tähän loppuun vielä muutaman kuvan Barcelonasta:


















































































Tää oli ihan paras :D En tiedä mikä tässä oli ideana, mutta äijä, pyörä ja sateenvarjo olivat kaikki samaa sarjaa :D










































Ensi viikolla olisi vuorossa verbikoe (jee,jee) ja Madrid-Oviedo matka. Yritän vielä laitella lisää kuvia Valenciasta ennen sitä. Ainakin jos tää bloggeri ei räjähdä sitä ennen! On nimittäin tökkinyt tätä kirjoitellessa ihan kunnolla. Hasta Luego!

torstai 18. lokakuuta 2012

Matkasuunnitelmia

Nyt on taas hetki aikaa päivitellä kuulumisia :)

Tännekin on tullut syksy, tai joku sen tapainen. Päivisin on vielä lämmintä reilusti yli parikymmentä, mutta yöt alkavat olla melko vilakoita. Lehtipuut, paitsi tietysti palmut ovat ruvenneet pudottamaan lehtiään. Täällä ei kyllä ole mitään kaunista ruskaa, vaan syyslehdet ovat sellaisia ripulinruskeita. Sen yhden hurjan myrskypäivän lisäksi täällä on satanut kerran kunnolla ja pari kertaa tihutellut. Muuten aurinko on mollottanut mukavasti. Juuri yksi päivä kävellessäni aamulla bussipysäkille ajattelin, että miten mukavaa kun ei tarvitse kärsiä Suomen syksystä :) 
On täällä lämpimässä ilmastossa ja isossa kaupungissa asumisessa kuitenkin myös se toinen puoli. Kadut on täynnä kusta ja haju välillä sen mukainen. Suurin osa on koirien, mutta tietyissä paikoissa myös ihmisten. Käytännössä koko keskusta on asfalttia ja kiveä, niin eihän koirilla ole muuta mahdollisuutta kun ruikkia pitkin katuja. Muutenkin täällä on huomattavasti likaisempaa yleisillä paikoilla. Sama ongelma on tietysti kaikkialla suurissa kaupungeissa. Toinen huono puoli täällä on se, että ei pääse metsään! Tässä vaiheessa alkaa jo tuntua siltä, että olisi kiva päästä välillä johonkin maaseudulle. 
Täällä Valenciassa on kyllä verrattaen paljon viheralueita, joissa käyn kun pitää päästä johonkin vähän hiljaisempaan paikkaan. Viikonloppuna kävin pienessä Monforten puistossa, joka oli todella mukava. Siellä on paljon patsaita ja mukavia varjopaikkoja. 













































































Näyttääkö äippä tutulta?






































Täällä on puistoissa todella paljon kulkukissoja. Minusta ne näyttävät kuitenkin yllättävän hyväkuntoisilta. Kasvitieteellisessä puutarhassa kissoille oli tehty katettu ruokalava jossa oli todella isot lootat kissannappuloita ja iso astia puhdasta vettä. Eli ainakin joistain kulkukateista pidetään huolta :)





























Tässä kasvitieteellisen puutarhan kattiravintola :)



























Nyt sitten itse asiaan eli matkasuunnitelmiin. Mikko tulee tänne taas perjantaina viikoksi. Maanantaina lähdetään pariksi päiväksi Barcelonaan. Tiistaina käydään katsomassa Mestareiden liigaa Barca-Celtic. Liput maksoi mansikoita, mutta kerranhan sitä vaan eletään!
Marraskuun alussa vaihtareille järjestetään Madrid/Oviedo -matka johon ollaan muutaman kaverin kanssa ilmottauduttu. Kiva nähdä vähän miltä tämä maa näyttää pohjoisessa. Matkalla on kuulemma tarkoitus osallistua johonkin Guinnesin ennätystenkirja-tempaukseen, joka liittyy käsittääkseni siideriin. Mielenkiinnolla odotan!
Marraskuussa on aikomus käydä myöskin pienellä porukalla Granadassa viikonloppureissulla. Tällaisia siis on suunnitteilla. Marraskuusta tulee reissukuukausi, niin joulukuussa voikin sitten keskittyä pääsemään kursseista läpi :D 

Kaiken kaikkiaan aika on mennyt täällä aivan älyttömän nopeasti. Täällä ainoastaan syyslukukauden olevat vaihtarit paukkii pitkin mantuja reissaillen, kun kaikista tuntuu että aika loppuu kesken.

*Lisäys näin jälkikäteen: ei tuo ennätystenkirjatempaus liitykkään siideriin. Siiderimaistajaiset on erikseen ja ennätystenkirjatempaus liittyy kansallislaulun laulamiseen :)
  “Mayor número de nacionalidades distintas cantando simultáneamente un himno regional/nacional”





keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Fiesta!

Taas on viikon verran aikaa vierähtänyt ja havahduinkin viikonloppuna siihen miten nopeasti aika menee.  Nyt on siis suunnitteilla pari reissua lähiaikoina, mutta niistä kerron sitten kun niiden aika on :)

Kuten edellisellä kerralla kerroin, niin täällä vietettiin alkuviikosta Valencian alueen omaa juhlaa, mikä juontaa juurensa 1200-luvulle. Maanantain ja tiistain välisenä yönä täällä oli ISO ilotulitus. Se kesti vaivaiset 50 minuuttia! Pommitkin olivat vähän toista luokkaa kun Robbarin papatit. Ajattelin ensin että eihän tässä ole mitään järkeä että kaupunki ampuu taivaalle satoja tuhansia (siis varmaan oikeesti) euroja kun mihinkään muuhun ei ole varaa. Ilmeisesti totuus on kuitenkin se, että nuo paukut menevät pyrofirmojen pussista. Adrianin tietotoimisto tiesi kertoa, että firmat mainostavat tällä tavoin itseään kevättä varten jolloin täällä on viikon kestävä juhla Falles johon kaupunki ostaa pyrofirmoilta järjettömän määrän erilaisia pommituksia.

Eilen päivällä alueen lippu tuotiin saattueessa kaupungintalolle, jossa se nostettiin parvekkeelle. Jutun pointti on se, että lipun tangon täytyy olla koko ajan pystyssä. Vinossa kulmasssa pitäminen olisi epäkunnioittavaa lippua kohtaan.

Lippua aletaan nostaa:




































 
 
 
 
 
Valencian alueen hymnin soidessa paikallispoliisit tekivät kunniaa ja mellakkapoliisi vartioi:
 
 
 



































 
 
 
Lipunnoston jälkeen kaupungintalon aukiolla ammuttiin iso mascletà, eli älytön määrä papatteja ja pikkupaukkuja:
 


























 
Mascletàn pointti ei ole näyttävä tulitus vaan mahdollisimman kova ääni oikeassa rytmissä. Samassa rytmissä pomppivat myös minun tärykalvot ja olin aivan varma että ne poksahtavat pommituksen aikana. Kuulemma korvavauriot ovat hyvin tavallisia juhla-aikaan. Eli jos olet aikeissa tutustua espanjalaisiin pommijuhliin, niin ehdottomasti korvatulpat mukaan! Täällä ei mitkään EU:n desibelirajat paljon päde, jos sellaisia nyt on olemassakaan :D

Mitä enemmän savua, sen parempi:
 





































 
 
 
Ei käy kateeksi sitä joka tuon sotkun siivoaa:
























 
Pommituksen jälkeen oli parin tunnin tauko ja sitten oli vuorossa tanssiesitys. Siihen osallistui nuoria ja vanhoja useista eri tanssikouluista. Kaikki olivat pukeutuneet juhlan henkisesti ja tanssit olivat jotain vanhoja kansantansseja:
 













































 
Tanssittajana tietysti livebändi:


























 
 
Myöhemmin olisi vielä ollut jonkinlainen kulkue, mutta sitä en jaksanut jäädä seuraamaan. Olin aivan poikki kävelemisestä kun täällä oli taas reippaasti yli 30 lämmintä. Eli sellaset fiestat täällä. Mukavaa oli. Tällä kertaa minulla ei ole aikaa kirjoitella tämän enempää, mutta ensi viikolla laittelen taas uusia kuulumisia.

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kuvapläjäys etelästä

Viimeisimmästä päivityksestä on kulunut jo jonkin aikaa, joten tänään tuleekin sitten melkoinen pläjäys matskua :D Pahoittelen kuvien huonohkoa laatua. Joudun pienentelemään niitä aika paljon, jotta blogin tila ei täyttyisi samantien

Aloitan vaikka siitä että Mikko oli täällä viime viikon ja käytiin katsomassa vaikka mitä paikkoja. Maanantaina kiivettiin vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevan katedraalin torniin. Torni on 70m korkea ja siinä oli juurikin sellaiset mukavan kapeat ja kiemuraiset portaat. Korkean paikan kammoista hirvitti, mutta onneksi portaiden keskellä ei ollut sellaista reikää mistä olisi päässyt tippumaan. Ylhäältä oli aika makeat näkymät kaupungin yli vaikka torni ei hirveän korkea olekaan. Tornista näkyi muun muassa kaupungin lähellä viime viikolla riehuneet maastopalot (tai oikeastaan niiden savut) ja niitä sammuttamassa olleet helikopterit ja lentokoneet.


Näkymä katedraalin tornista






































Tiistaina kävimme turistibussilla kiertelemässä satamassa. Siellä ei mielestäni ollut juurikaan näkemistä, kun siellä ei ollut mitään tapahtumaa menossa. Tässä kuitenkin kuva satamassa sijaitsevasta F1-radasta.





























Samana iltana kävimme turistibussilla myös Albuferan kansallispuistossa. Paikasta olisi saanut varmaan enemmän irti jos olisi mennyt sinne pyöräillen tai omalla autolla, jotta olisi voinut pysähtyä katselemaan paikkoja silloin kun itse haluaa. Alue on siis tarkoitettu ainoastaan riisinviljelylle ja keskellä kaikkea sijaitsee järvi. Järvi on varmasti tämän maan mittapuun mukaan melko iso, mutta Suomesta saman kokoisia länttejä löytyy melkein joka pitäjästä. Bussikuljetukseen sisältyi veneretki järvellä. Tässä paattimme ja kippari.



























Perjantaina parin välipäivän jälkeen suuntasimme tieteiden ja taiteiden kaupunkiin, josta olenkin jo aikaisemmin kertonut. Siellä kävimme ensin tiedemuseossa. Museo on aivan valtava ja jos kiinnostus riittää niin tekemistä on koko päiväksi. Museossa sai tehdä kaikenlaisia kokeita itse ja osa oli aivan huippuhauskoja :) Yhdessä vaiheessa rupesin ihmettelemään miksi hitossa lattioilla on pieniä saaveja ympäriinsä (yhteensä varmasti satoja.) Noh, tarkempi katselmus osoitti että paikan katto vuotaa kuin seula! Onhan se hyvä että suunnitellaan mahtipontisia arkkitehtuurin ihmeteoksia, mutta kukaan ei suunnittele kuinka niistä tehdään vedenpitäviä :D


Tiedemuseolta:











































































Tiedemuseolta menimme viereiseen Hemisfericiin katsomaan National Geographicin tuottamaa Sea Monsters 3D-dokumenttia. Muutaman sadan metrin matkalla ilma näytti siltä että kohta paukkuu ja kovaa:









































 Dokumentti oli ihan kiva. Tuo 3D ei kuitenkaan ole aivan meikäläisen juttu. Silmälasien kanssa 3D-lasien pitäminen on melko hankalaa ja muutenkin kuvanlaatu kaipaa mielestäni vielä paljon parantamista. Ehkä nuo 3D jutut ovat joskus vielä ihan arkipäivää. 

Olin aiemmin ajatellut että jäätäisiin sitten näytöksen jälkeen ottamaan hienoja kuvia paikasta yövalaistuksessa. NOT :) Ulos kun päästiin niin tuuli että päät meinasi irrota (enhän yhtään liioittele :D ) ja vettäkin tuli ihan mukavasti. Sateenvarjosta ei ollut mitään hyötyä, koska se olisi hajonnut tuulessa alta minuutin. Salamoita ei nähnyt pilvien takaa, mutta ne valaisivat koko taivaan. Kävimme kotimatkalla eräässä tabernassa tapaksilla ja sillä aikaa taivas alkoi pudottamaan vettä ihan huolella. Luin juuri lehdestä että Helsingissä oli sateisin syyskuu muistaakseni 75 vuoteen(?) kun sademäärä oli noin 165 ml. Täällä tuli pahimmissa paikoissa vettä vuorokaudessa yli 200 ml! Kadulla oli paikoin vettä nilkkoihin asti kun viemärit eivät vetäneet kaikkea. Seuraavana päivänä uutisissa olikin että Malagan ja Murcian alueella oli seitsemän ihmistä kuollut äkkiä nousseissa tulvissa :(
Valencian satama suljettiin myrskyn ajaksi ja satamaan jonottaneet laivat lähtivät merelle pitämään myrskyä. Paitsi kaksi. Siellähän ne könöttävät vieläkin :D


























































Kun Mikko oli lähtenyt jo kotimaahan sunnuntaina, kävin Adrianin ja Krisin (isäntäperheen ystävä) kanssa katsomassa laivoja. Rannalla oli oikea kansanvaellus! Olimme rannalla pari tuntia ja porukkaa valui koko ajan lisää pällistelemään paatteja. Opettajani tiesi kertoa että alusten alta joudutaan kaivamaan maata pois, koska yrityksistä huolimatta paatit eivät liiku muuten mihinkään.

Sitten palataan taas lempiaiheeseeni ruokaan! En tiedä olenko maininnut miljoonaan kertaan, mutta espanjalainen ruoka on aivan törkeän hyvää. Vielä kun oppisi itsekin tekemään. Tässä muutama näyte:


Mikon kinkkulautanen. Maistoin itsekin enkä kuollut :D





























Lounaalta:



























Tätä herkkua saa kulman takaa:































Yksi ilta maistoin aika yllättävää herkkua. Olin Krisin luona Adrianin kanssa illallisella. Ruokana oli kananrintaa ja valkosipuliaiolia. Ruokailun päätteeksi ihmettelin kun Kris vetäisi leivän päälle aiolit ja siihen vielä ruokosokeria. On kuulemma hänen kotikylässään perinteinen köyhän miehen jälkkäri. Sitähän oli pakko maistaa ja oli todella hyvää. Sitä saa siis vastedes meidänkin taloudessa köyhän miehen jälkkärinä!


Tähän loppuun laitan vielä kuvan perheen puolivuotiaasta terroristista kun se on nyt oppinut olemaan hetken paikoillaan ja sain siitä vihdoin kuvan :)




























Ensi maanantaina ja tiistaina täällä Valencian alueella vietetään paikallista fiestaa, kun vuonna miekka ja kirves joku kuningas ajoi täältä muslimit mäkeen, siis noin karkeasti sanottuna. Maanantai-iltana on ilotulituskilpailu ja tiistaina on jotain muuta häppeninkiä ympäri vanhaa kaupunkia. Siitä siis lisää seuraavalla kerralla. Niin ja onhan sitä ennen sunnuntaina El Clasico! Odotan kauhulla kuinka Barcan tuuraajapakkeja viedään kebabkioskille. Voi Puyol, olisit voinut jättää tällä kertaa tarzanloikat väliin :(