sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulutunnelmaa Valenciassa

Tämä viikko on vierähtänyt toipuessa Rooman reissusta. Nyt sitten pitäisi jaksaa lukea ensi viikon kokeisiin. Minulla ei ole kuin kaksi koetta, joten ensi viikko ei ole paha rasti ollenkaan. Vähän mietityttää vaan se espanjan koe, josta jo aiemmin kerroin. Suurin ongelma on etten jaksaisi millään keskittyä lukemiseen. Päässä pyörii vaan kotiinlähtö. Tämä päivä mukaanlukien minulla on Valenciassa enää viisi päivää jäljellä. Perjantaiaamuna lähdemme Barcelonaan, jossa olemme yhden yön ja lauantaina lennämme sieltä kotiin. Siis minä ja pari muuta Kouvolan vaihtaria. Täällä Valenciassa pitäisi tehdä vielä tuliaisshopppailuja. Ostan osan tuomisista täältä ja osan vasta Barcelonasta lauantaiaamuna, niin kestävät tuoreena perille. Huomenna pitää laittaa paketti menemään, niin mahtuu laukkuihin enemmän tavaraa :)

Täällä joulunodotus on mielestäni vähän erilaista kun Suomessa. Johtuen tietysti paljon ilmastosta. Onhan se vähän outoa kun täällä käytetään joulusomistuksessa joulutähtiä, siis ulkona. Jouluvalot killuu palmuissa ja kesäkukat kukkii. Yksi päivä oli töllössä mainos, jossa mainostettiin lapsille polkupyöriä joululahjaksi. Olin vähän että WOOT! Kaiken lisäksi täällä on ollut pari päivää pieni lämpöaalto. Lämmintä on ollut reilu parikymmentä vaikka aurinko ei ole paistanut. Eilen illalla kävin räpsimässä kuvia keskustan jouluvaloista, niin meinasin tukehtua syystakissa ja kaulahuivissa. 
Kielikoulun Mónican kanssa puhuttiin viikolla miten joulua vietetään täällä ja Suomessa. Hänestä oli mielenkiintoista kun kerroin että Suomessa käydään yleensä haudoilla viemässä kynttilät jouluaattona. Täällä sitä ei harrasteta. Täällä myöskin Tapaninpäivä on jo normaali päivä ja joulun vietto alkaa varsinaisesti vasta aattoiltana, eli joulu on täällä paljon lyhyempi kuin Suomessa. Sinänsä ihme, kun täällä tykätään viettää vapaapäiviä mahdollisimman paljon :D Kerroin hänelle myös mitä Suomessa syödään jouluna. Hänen niin kuin meidänkin perheessä syödään paljon kalaa. Osasin kertoa hänelle miten graavilohta tehdään. Se kuulosti hänestä niin eksoottiselta ja hyvältä, että hän meinaa kokeilla sitä itse. 
Täällä on myös Lotería de Navidad eli joululotto. Ihmiset ovat menneet aivan hulluiksi siitä. Minun bussipysäkin vieressä on virallinen lottokauppa ja yksikin päivä sinne oli hurjat jonot. Yksi lottolappu maksaa 20 euroa ja niitä voi sitten ostaa niin paljon kuin haluaa. Minulla jäi vähän epäselväksi miten homma menee, mutta kyseisessä lotossa on paremmat mahkut voittaa kuin suomalaisessa versiossa ja pääpalkinnon lisäksi jaetaan paljon pienempiä voittoja. Itse arvonta on ensi lauantaina ja se on kunnon spektaakkeli. Olen nähnyt mainoskatkelmia siitä. Harmi etten ole näkemässä sitä.

Kuten jo kerroin, kävin eilen napsimassa kuvia keskustan jouluvaloista. Laitan tähän muutaman. Sitä en ole varmaan muistanut kertoa, että tiputin tässä muutama viikko sitten järkkärin kadulle. Se oli kylläkin käsilaukussa. Kuului vaan kiva kilahdus ja olin varma, että ainakin suodin ja putki ovat tuhannen päreinä. Ihme ja kumma, mutta kamera ja putki olivat ulkoisesti ihan ok. Samoin suodin oli täysin ehjä. Ainoastaan akun kansi oli irronnut, mutta siinäkin oli kiinnikkeet ehjät. Olen nyt kuvaillut sillä sen jälkeen ihan normaalisti. Tarkennuksessa on ehkä pientä häikkää ja pitää viedä se huoltoon Suomessa. Onneksi on vakuutus :) Täytyy todeta että tuo on ihan ihme Rambokamera, ei mene rikki millään! Nyt Canonin mainostamisesta niihin kuviin...










































































Nämä pikkukuuset on ehdottomasti minun lempparit :)
































































































Katedraalin edustalle on ilmestynyt joulukojuja:







































Nyt on oikeasti pakko käydä kiduttamaan itseä subjunktiivin ihmeellisessä maailmassa. Lisäksi kohta tänne tulee vuokralaisehdokas katselemaan kämppää. Sama italialainen tyttö joka oli kiinnostunut tästä kämpästä jo kesällä. Viimeinen päivitys tulee loppuviikosta, jossa sitten pistän purkkiin koko syksyn saldon täällä. Mukavaa joulunodotusta kaikille!

4 kommenttia:

  1. on mahtavia kuvia taas! ihanan näköistä. varsinkin tuo katu jossa kiekurat roikkuu yllä. ja nuo joulukojut näyttää semmosilta että niihin ois kiva päästä hypistelemään.. mulla kanssa pyörii kotiinlähtö ja joulu aika lailla mielessä :)

    VastaaPoista
  2. Mein pitää joskus tehdä sellanen naisten reissu, niin voidaan rauhassa hypistellä ja keräillä kaikkea hienoa :)

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa kotiin! Kyllä me teitä molempia tyttöjä ollaan ooteltukin. Joulu on vielä teon alla, mutta eiköhän se sieltä vielä tule.
    Parhaita tuliaisia olette te kun saadaan teidät kotiin!

    Pannaan tuo naisten reissu korvan taa, tosin en tiedä kuulunko siihen joukkoon :)

    VastaaPoista
  4. Tottakai kuulut :) Ainakin jos tykkäät hypistellä ja keräillä kaikkea joidenkin mielestä tyhmää :D

    VastaaPoista