keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Nyt se koulu vihdoin alkoi

Tänään oli siis vihdoin ensimmäinen koulupäivä.
Olin aiemmin valinnut kolme englanninkielistä kurssia syksylle. Olisin ottanut kursseja enemmänkin jos tunnit eivät menisi niin tehokkaasti päällekäin. Kaksi kursseista alkoi tänään. Ensin oli "World Economy" tunnit ja tämä kurssi vaikuttaaa oikein pätevältä ja mielenkiintoiselta. Sen jälkeen oli "Business Law" tunnit. Tämänkin ryhmän piti olla englanniksi, mutta opettaja päräytti heti alkuun että opetus ja kaikki kurssimateriaalit ovat castellanoksi eli espanjaksi. Noh, eihän siinä mitään. Kuuntelin kaksi tuntia monttu (sisäisesti) auki ja ymmärsin ehkä puolet mitä opettaja sanoi. Tänään oli vasta kurssin esittelyä, joten vielä ei ollut edes mitään vaikeita termejä. Onneksi löysin toisen kurssin tämän tilalle. Senkin pitäisi olla englanniksi, mutta huomenna nähdään joudunko edelleen vaihtamaan kurssia. Lopullisesti kursseille pääsy selviää vasta tämän kuun loppupuolella joten siihen asti pitää vain käydä tunneilla ja toivoa että saa suorittaa kurssin loppuun asti.

Outoa minusta täällä on se ettei vaihtareille ole järjestetty minkäänlaista opastusta koululla näin alkuun. Mitään tiloja tai palveluita ei ole esitelty meille. Ollaan saatu jo koulun henkilökortit ja tunnukset koulun koneille, mutta vähän hankala niitäkään on käyttää kun ei edes tiedä missä tietokoneluokat ovat. Kampuksella on myös esim. uimahalli ja paljon muita liikuntapaikkoja, mutta niistäkään ei ole kerrottu mitään. Lukujärjestykset ovat koulun nettisivuilla todella sekavasti ja en ole löytänyt niistä missä kurssieni tunnit pidetään. Tänään koululle mennessäni ajattelin että onhan siellä varmaan jossain joku infotaulu, josta selviää luokat, mutta yllätys yllätys eipäs olekaan. Infopiste kyllä löytyy, josta voi kysyä jos osaa espanjaa :D
No, maassa maan tavalla ja kyllä täällä eteenpäin pääsee kunhan vain uskaltaa kysyä ihmisiltä neuvoa. Onneksi osaan jo sen verran puhua että tosiaan tuo avun ja opastuksen pyytäminen onnistuu ilman ongelmia. Eikä myöskään haittaa se ettei osaa kaikkea sanoa. Elekielellä pärjää yllättävän hyvin :)

Ennen koulun alkamista minulla on ollut paljon aikaa tutustua kaupunkiin. Viime viikolla kävin tieteiden ja taiteiden kaupungissa (La Ciudad de las Artes y las Ciencias)  http://www.cac.es/
Paikka on Santiago Calatravan ja Félix Candelan suunnittelema viihde/kulttuuri/arkkitehtuurikeskus. Se on valmistunut vuonna 1998. Alueella on museoita ja muuta ajanvietettä sekä L'Oceanogràfic, jossa on paljon merieläimiä ja Euroopan suurin akvaario. 

Tässä muutama kuva alueelta: 


Oikealla Hemisfèric    http://www.cac.es/hemisferic/

























Palau de les Arts Reina Sofía     http://www.cac.es/palau/

























Tiedemuseo      http://www.cac.es/museo/
























Alueella on todella paljon nähtävää ja jos joka paikassa haluaa käydä niin aikaa saa varata pari päivää. Kävin L'Oceanogràficissa http://www.cac.es/oceanografic/  ja siellä vierähti helposti koko päivä. Paikka oli kävijöitä varten todella hienosti suunniteltu, mutta niin kuin valitettavasti monessa muussakin eläintarhassa, eläimillä on liian pienet tilat. Erityisesti kävi sääliksi mursuja ja maitovalaita :(  En sitten tiedä onko eläimillä mahdollisuus päästä aukioloajan ulkopuolella suurempiin tiloihin. Vähän epäilen. Delfiineillä puolestaan oli muihin eläimiin verrattuna enemmän tilaa. En tiedä mikä olisi riittävästi, mutta ainakin nuo odottivat innolla että pääsevät tekemään temppuja.

Muihin alueen kohteisiin pitää käydä tutustumassa ajan kanssa myöhemmin. Ei täällä ainakaan pääse sanomaan ettei ole mitään näkemistä. Sunnuntaisin täällä on kaikkiin museoihin vapaa pääsy. Harrastin sunnuntaina kulttuuria siis oikein olan takaa ja kävin kolmessa museossa. Täytyy myöntää etteivät nykytaiteenmuseon teokset oikein iskeneet :D Illalla kävin läheisessä irkkubaarissa katsomassa Barca-Valencia pelin ja se oli enemmän meikäläisen makuun!

1 kommentti:

  1. Nuo koulun järjestelyt kuvastaa hyvin Etelä-Eurooppalaista luonnetta - Ei se oo niin justiinsa! Huomasin sen, kun asuin puoli vuotta samassa kämpässä espanjalaisen ja ranskalaisen kanssa. Ota rennosti vaan!! Ei opiskeluvaihto ole tarkoitettu opiskelua varten!

    VastaaPoista