perjantai 21. syyskuuta 2012

Arkea Espanjassa

Kohta on kuukausi täällä takana ja pikkuhiljaa arki alkaa hahmottua. Olen käynyt parin viikon ajan yksityisillä espanjan tunneilla ja olen tykännyt niistä todella paljon. Ryhmässäni on minun lisäksi kaksi muuta oppilasta. Saksalainen mies ja belgialainen nainen. He ovat käsittääkseni töissä täällä. Ilmeisesti ensi viikolla tapaan myös isäntäväen tuttavavn Santin joka haluaa oppia englantia, joten teen hänen kanssaan sitten tandemopintoja. Saa nähdä onko minun espanja parempi kuin hänen englanti. Mielenkiinnolla odotan :D

Arki täällä on melko erilaista kuin Suomessa. Ihmiset viettävät todella paljon aikaa ulkona ja arkisinkin on aivan normaalia olla kavereiden kanssa illastamassa aamuyöhön vaikka seuraavana aamuna on töitä. Ulkona syöminen on kuulemma viimeaikoina täällä vähentynyt huomattavasti taloustilanteen vuoksi. Ihmettelenkin suuresti millä kaikki katukuppilat ja pikkuravintolat oikein elävät kun niitä on aivan älyttömästi ja kilpailu asiakkaista on todella kovaa. Tässä lähellä onkin muutama todella hyvä kahvilaravintola joista haen usein itselleni luonaan koulun jälkeen. Muutamalla eurolla saa ihan mukavan lounaan ja eipähän tarvitse itse keksiä mitä tekisi. 

Tässä olikin hyvä aasinsilta ruokapuoleen. Täällä on hurjan vaikea keksiä mitä tekisi ruoaksi kun tarvikkeet ovat niin erilaisia kuin Suomessa. Tuleepahan kokeiltua aina vähän jotain uutta. Pyrin ostamaan kasvikset tuosta läheiseltä Central Mercadolta, eli älyttömän isosta kauppahallista. Siellä on myynnissä vaikka mitä herkkuja. Tuotteet ovat mielestäni hieman kauppoja kalliimpia, mutta samalla huomattavasti parempilaatuisia ja tuoreempia. Huono puoli tuossa kauppahallissa on että  se menee kiinni jo kolmelta iltapäivällä. Lihaa olen tainnut ostaa täällä vain kerran, eli melko kasvispainotteisella ruoalla mennään. Mikä ei tietysti haittaa pätkääkään. Suomessakin olen melko nirso lihan suhteen ja täällä kauppojen valikoima näyttää minusta melko epäilyttävältä :) Ravintolassa otan sitten aina jotain kalaa tai muuta merenelävää. Ne ovat kyllä herkkua täällä ja Suomen hintoihin verrattuna edullisia. 

Täällä Valenciassa olen nähnyt tähän mennessä kaksi hieman isompaa ruokakauppaa, kokoluokkaa Puumalan Sale. Nekin ovat melko kaukana asunnoltani. Asuntoni lähellä on pari pientä ruokakauppaa joissa sitten käyn. Ne ovat hikiseen Siwan kokoisia. Välillä tulee kyllä Prismaa ikävä kun täällä katsoo tuotevalikoimaa. Ihmiset ovat täällä ilmeisesti tottuneet ostamaan tarvitsemansa pikkupuodeista, eivätkä kaipaa isoja hypermarketteja. Eipä niille kyllä tilaakaan olisi, ainakaan kovin lähellä keskustaa. Ehkä niitä vähän isompia marketteja on sitten jossain kaupungin laitamilla, missä on tilaa myös parkkipaikoille.

Hinnat ovat täällä melko alhaiset verrattuna meikäläiseen hintatasoon. Perusruokatarvikkeet, vessapaperi, pesuaineet yms. ovat mielestäni karkeasti puolet Suomen hinnoista, jos sitäkään. Yksi päivä kävin Corte Inglésissä (vastaa Stockmannia) ostoksilla. Elektroniikkaosastolla huomasin että hintaluokka on kuitenkin aivan samalla tasolla kuin Suomessa. Tietysti täällä Corte Inglés ei ole halvin kauppa, joten vähän halvemmallakin pääsee. Noh, eipähän tarvitse onneksi paljon elektroniikkaa ostella, mikäli tämä suurinpiirtein antiikin aikainen läppärini ei sano sopimustaan irti.

Parin päivän päästä Mikko tuleekin jo tänne minua moikkaamaan :) Ajatuksissa olisi käydä ainakin Albuferan kansallispuistossa ja tieteiden ja taiteiden kaupungissa. Katsotaan mitä kaikkea keretään. Kerron siitä sitten seuraavassa "jaksossa."
Laitan tähän loppuun vielä kuvan läheisestä erikoisoluiden putiikista kun pisti yksi hylly silmään :D






1 kommentti:

  1. noniin nyt yritän kommentoida tännekin... kivalta vaikuttaa ja mukavaa että mikko pääsee käymään siellä :) opettelen tän systeemin käyttöä kun pitäs itekki alkaa kirjottelee :)

    VastaaPoista