keskiviikko 29. elokuuta 2012

Onnellisesti perillä

Muutama päivä takana ja kaikki on sujunut minun osaltani ilman mitään kommelluksia (koputtaa puuta.)
Sattumalta samalla lennolla olivat kaikki kolme muutakin meidän koulun Valencian vaihtaria. Alicantessa kaksi lähti Gandiaan kielikurssille ja me Tiian kanssa tultiin junalla tänne Valenciaan.  Minulla oli täällä kämppä (tai huone) perhemajoituksessa valmiina. Vähän jännitti etukäteen onko paikka niin hyvä kuin etukäteen näytti.

Kun pääsin kämpille niin kaikki oli niin kuin pitikin. Asunto on siisti ensimmäisen kerroksen kämppä vanhan kaupungin laitamilla. Perhe jonka luona asun on tosi mukava. Toinen on kotoisin Puerto Ricosta ja puhuu tietysti äidinkielenään espanjaa. Toinen on kotoisin Ranskasta ja puhuu ranskaa sekä espanjaa. Eipähän mene ranskan taidot ihan ruosteeseen kun pääsee sitäkin treenaamaan. 

Tässä "meidän" talo, sininen nuoli osoittaa juuri minun huoneen parveketta:





































Tässä asunnon lähellä on kaikki tarvittava: ruokakauppoja, pankkiautomaatteja ja baareja (katson että ne on tarpeellisia). Lisäksi tämä on ihan kaikkien vanhan kaupungin nähtävyyksien vieressä :)

Olen viettänyt ensimmäiset päivät perusturistina, koska aikaa on riittänyt. Eilen kävin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on ehkä 300 m:n päässä asunnolta sekä La Lonja de la Seda:ssa, joka myöskin sijaitsee muutaman sadan metrin päässä. Paikka on rakennettu 1400-luvun lopulla silkinmyyntikeskukseksi ja on tänä päivänä UNESCO:n maailmanperintökohde. Tässä sieltä pari kuvaa:






































 


Tässä pari kuvaa ihan asunnon lähistöltä...

Torres de Quart, aivan asunnon vieressä:





































Vanhasta kaupungista:




























Täällä on todella paljon turisteja, joten ei tarvitse pelätä että erottuu joukosta. Eilen tuli mies vastaan jolla oli HIM:n paita päällä ja kaupoissa myydää kaikkea Angry Birds kamaa, eli jos tulee koti-ikävä niin aina voi ostaa jotain "kotimaista".

Tänään kävin ilmoittautumassa koululle. Koulu sijaitsee ehkä neljän kilometrin päässä, joten otin bussin. Ihme kyllä en eksynyt vaikka täällä on ehkä sata bussilinjaa. Ennen koulun alkua täytyy kokeilla raitiovaunua kun sillä pääsee lähemmäksi minun facultya (en tiedä mikä se on suomeksi). Kampus on todella iso ainakin verrattuna Kasarminmäkeen :D ja sain oikeasti kävellä kampuksen lähimmältä bussipysäkiltä varmaan melkein kilometrin ennen kuin pääsin oikeaan rakennukseen. Facultyn kansainvälisellä toimistolla ei ollut ketään kun menin sinne, mutta heti minun jälkeen paikalle saapui myös etelä-korealainen vaihtari joka oli myös tulossa ilmoittautumaan kouluun. Odoteltiin yli tunti kahdestaan ja sain jo ensimmäisen vaihtarikaverin :) Onneksi kv-koordinaattori tuli paikalle juuri kun oltiin lähdössä pois ja niin saatiin ilmoittautuminen hoidettua. Oltiin ensimmäiset tämän vuoden vaihtarit siellä! Oikeasti oli todella hyvä että oltiin ajoissa niin päästään jo parin päivän päästä ilmoittautumaan kursseille. Varsinkin englanninkielisille kursseille on kovasti tunkua,  joten kursseille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä porukkaa. Ne ketkä tulevat koululle vasta ensi viikolla eivät varmaan pääse minnekään haluamilleen kursseille :(

Kaiken kaikkiaan ensimmäiset päivät ovat sujuneet niin hyvin kuin mahdollista, eli siellä Suomessa ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan. Nyt täytyy lähteä kauppaan ja tekemään ruokaa. Sitten voikin valmistautua illan Supercopa otteluun Real-Barca. Toivottavasti se näkyy täällä peruskanavilla tai sitten täytyy lähteä ulos katsomaan. Hasta luego!

torstai 23. elokuuta 2012

Kohta lähtee!

3 päivää reissuun ja ajattelin että voisinpa alkaa pitämään pienimuotoista blogia matkan varrelta.
Olen siis lähdössä noin puoleksi  vuodeksi vaihtoon Valenciaan Espanjaan. Vaikka kaikki käytännön järjestelyt pakkaamista lukuunottamatta on tehty, niin tuntuu että jotain todella tärkeää on unohtunut. Noh asunto on hommattu, kaiken kattava vakuutus on, matkaliput on ja kamerat on, eli kaikki tarpeellinen on hoidossa :)

Tämän blogin tarkoitus on kertoa aina välillä kuulumisia koti Suomeen ja toimia minulle itselle kokemusten kirjaamispaikkana, jotta kaikki säilyisi paremmin mielessä vielä paljon sen jälkeenkin kun vaihto on jo ohi. Kaikki ketkä minut tuntevat, niin tietävät että minulla on aina kamera käden jatkeena, joten ainakin kuvia on luvassa ihan reilusti!

Kirjoittelen lisää kunhan olen päässyt Valenciaan asti.
Hasta luego!